top of page
BodhiVillage Courant nr 1

 

26 juli 2021

 

 

 

Via een courant willen we jullie regelmatig op de hoogte gaan houden van de ontwikkelingen rondom BodhiVillage om zo het vuur en de connectie brandende te houden en te laten groeien. Dus hier de eerste editie!!!

 

Kerngroep

Vorige week is Maaike toe getreden tot de kerngroep. Superleuk! We willen de kerngroep graag nog verder uitbreiden met één of twee mensen. Wil je je energie en tijd geven aan het vinden van een plek, vormgeven van de groep of verdiepen in de juridische en financiële structuur: weet je welkom!

 

Plekken

Een maand geleden ongeveer hebben Anand, Maaike en Kabir een potentiele locatie bezocht in Haaksbergen en vorige week zijn Kabir en Anand naar een plek gaan kijken in Ohé en Laak in midden Limburg 

Beide locaties hebben een goede startpositie wat betreft vergunningen of gebouwen en toch voldoen ze niet vanwege de directe omgeving; te veel huizen of een doorgaande weg te dichtbij. Jammer! We speuren verder. En als jullie iets tegenkomen; laat het ons weten, of ga zelf eerst eens kijken.

 

Bijeenkomst 22 juli

Oorspronkelijk zouden we met 6 mensen bij elkaar komen, maar uiteindelijk waren Esther, Anand en Kabir de overblijvers. 

Het was een heel fijne avond waar we zowel op persoonlijk vlak als inhoudelijk onderwerpen besproken hebben en verduidelijkt.

Esther heeft aangeboden om de kerngroep in haar werkzaamheden te willen ondersteunen. Een aanbod wat met grote dank is aangenomen!

 

Op de agenda stonden deze punten:

We willen dieper ingaan op ieders wensen, ideeën, en bijdrage.

Wensen: hoe (groot) wil je wonen, welke voorzieningen wil je delen. En hoe hoog mogen je woonlasten zijn? Dit mag al best concreet zijn.

Ideeën: BodhiVillage is niet alleen een woonplek maar ook een ontmoetingsplek voor gasten, cursisten. Bij welke activiteiten voel jij je thuis. Wil jezelf ook een activiteit organiseren, of ben je meer ondersteunend? Wat zie je voor je? Een boeiend onderwerp hierbij is de verhouding privacy en gezamenlijkheid. Hoe zie jij dat?

Bijdrage: het project kan alleen slagen als meer mensen actief betrokken worden. Zo willen we bijvoorbeeld nu de kerngroep verder uitbreiden om het project een groter draagvlak te geven. Je geeft dan actief je bijdrage aan bv het vinden van een plek, opzetten van de juridische en financiële structuur, de vorming van de groep. Jij misschien?

En natuurlijk kan en hoeft niet iedereen in de kerngroep plaats te nemen. Heb je al een idee hoe je op een andere manier wilt bijdragen?

Willen jullie met deze vragen aan de slag gaan en via de mail een kort verslagje naar Anand opsturen? Dit gaan we dan bundelen en vervolgens verspreiden.

 

Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst is op maandag 31 augustus of dinsdag 1 september. Geef graag binnen een paar dagen je voorkeur door. Dan leggen we daarna de datum vast.

 

Gezocht: opslagruimte

In oktober kunnen we van een cursuscentrum dat de deuren sluit gratis inventaris overnemen. Denk dan aan tafels en stoelen voor binnen en buiten, keukeninventaris, yogamatjes, poefjes, etc. We zoeken dus een goedkope opslagruimte van ca 25-30 m2. Heb je een tip voor ons?

 

Inspiratie

Hier is een link naar een plek die in de richting komt van wat wij willen:

https://www.hofvanmoederaarde.nl

 

Tot zo ver, BodhiVillage Courant nr 1

 

We kijken uit naar je reactie!

Anand, Kabir & Maaike.

 

DSC_0072.JPG
DSC01383.JPG
bottom of page